Охрид - Page 4 of 140 - OhridNews
Концерт на aнсамблот на Националната опера и балет во Св. Софија

14.07.19 23:19

Во рамки на фестивалот „Охридско лето“, вечерва во катедралната црква Св Софија, концерт ќе одржи музичкиот ансамбл на Националната опера и балет Оваа музичка установа е тесно п...

Со моќна изведба Словенечкото народно гледалиште „Драма“ го отвори театарскиот дел на „Охридско лето“

14.07.19 11:36

Словенечкото народно гледалиште „Драма“ од Марибор синоќа ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ носејќи ја претставата „Самрак на боговите“ во режија на еде...

Симфонискиот оркестар на Бријанск вечерва ќе музицира на „Охридско лето“

14.07.19 11:29

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на симфонискиот оркестар на Бријанск од Русија Руската вечер ќе се одржи во предворјето на црквата...

Мeтаморфозите на Анастас Ќушкоски

12.07.19 07:00

(Нотации кон изложбата Митско-библиски асоцијации од Анастас Ќушкоски поставена во Куќата на Робевци во Охрид) Анастас Ќушкоски не треба посебно да се претставува пред македонск...

IV Поетска манифестација „Охридски поетски бисер“

29.06.19 11:16

Денеска ќе се одржи IV-та Поетска манифестација „Охридски поетски бисер“ во манастирскиот комплекс „Св Спас“ во Горно Лакочереј со почеток во 13 часот Манифестацијата со својата...

Промоција на романот „ГРЕХ ЈЕДНЕ РОМКИНЈЕ“ во градската библиотека во Охрид

11.05.19 07:00

Во понеделник на 13 мај во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе се одржи промоција на романот „ГРЕХ ЈЕДНЕ РОМКИНЈЕ “ од Златомир Јовановиќ од Обреновац – Србија Јованов...

Аналфабет на репертоарот на Народен театар Охрид

30.04.19 10:42

На репертоарот на Народниот театар Охрид при Центарот за култура „Григор Прличев“, во петок, 3 мај, ќе биде претставата “АНАЛФАБЕТ” – комедија според Бранислав...

Чествување на Рацин во Охрид – 80 години „Бели мугри“

30.04.19 07:00

Денеска напладне, од 12 часот, во организација на фондацијата “Ангеп Петров” и Општина Велес, во ОУ “Кочо Рацин”, во Охрид, со ликовна постановка на дваесет Рацинови портрети од...

Импровокација со Велигденски “спешл”на малата сцена на Народен театар Охрид

24.04.19 07:00

Како и изминатите години, така и оваа година, на 27ми април (сабота) на малата сцена при НУЦК „Григор Прличев“ – Охрид (Народен театар Охрид) од 20 часот тимот на „Импровокација...

Нова летна културна манифестација во Охрид

23.04.19 22:10

Деновиве во Културно-информативниот центар „Култура 365“ во Охрид се роди идејата за нови уметнички дружења – ЛУНУС (Летни уметнички ноќи на улица „Самоилова“) кои ќе се о...

Dr Batkoski pod artikli