Охрид - Page 6 of 141 - OhridNews
Нова летна културна манифестација во Охрид

23.04.19 22:10

Деновиве во Културно-информативниот центар „Култура 365“ во Охрид се роди идејата за нови уметнички дружења – ЛУНУС (Летни уметнички ноќи на улица „Самоилова“) кои ќе се о...

Уредени училишта, подобра инфраструктура, нови градинки-очекуваат охриѓани од новиот градоначалник

21.04.19 16:40

Охриѓани денес гласаат за нов татко на градот Уште од раните утрински часови, голем број граѓани се упатија кон гласачките места за да го остварат своето граѓанско право и го да...

Аплаузи за актерите на „Аматер“ на премиерата на претставата „Ти во седум бои“

14.04.19 11:06

Актерите на независната аматерска театарска група „Аматер“ беа наградени со долг аплауз од публиката која присуствуваве на синоќешната премиера на претставата „Ти во седум бои“,...

Ставрески: Постојано вложуваме во модернизација на спортските објекти и подобрување на условите за спортување

12.04.19 13:11

Наша цел е постојано да вложуваме во модернизација на спортските објекти, кои се главен ресурс за функционирањето на постоечките спортски клубови и важен сегмент за развој на сп...

Милошевски најави нови велосипедски и пешачки патеки, музеј на Охридско езеро, авантуристички паркови

12.04.19 13:01

Охриѓани и туристите да добијат нови велосипедски и пешачки патеки, нови пешачки зони Граѓаните имаат право на тоа, а обврска на новата Локалната самоуправа ќе биде да им обезбе...

Георгиески: Наша цел е Охрид да добие инфраструктура која ќе овозможи негов одржлив развој

11.04.19 12:46

Во фаза сме на реализација на многу идеи и проекти за обезбедување на сообраќајни решенија кои се важни за сите граѓани Нашата цел е Охрид да добие инфраструктура која ќе овозмо...

Милошевски најави социјални станови, субвенционирање на граѓани со над 50 години при самовработување

11.04.19 11:50

Грижатa, солидарноста и хуманоста за нашите сограѓани е насочена кон обезбедување достоинствен живот Охрид мора да биде град на еднакви можности и шанси за сите Град на нови дел...

Бројни проекти наменети за најмладите охриѓани-дел од програмата на кандидатот Константин Георгиески

10.04.19 12:37

Бројни проекти за подобрување на условите за згрижување и воспитување на децата од предучилишна возраст, најави на денешната прес конференција професор Ристо Николески од СДСМ п...

Милошевски најави уредување на паркови и подобра инфаструктура

10.04.19 12:25

Уредување на парковите на влезовите на Охрид за разубавување на ликот на градот, најави кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ, Митре Милошевски на денешната прес конференциј...

Претставата „Прво ќе ме земеш, после ќе ме…“ вечерва во Охрид

10.04.19 09:41

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, денеска, 10 април, гостува скопскиот театар Провокација со претставата „Првин ќе ме земеш, после ќе ме…“ Во претставата играат:...

Dr Batkoski pod artikli