Охрид - Page 7 of 141 - OhridNews
Ангелоска: Со низа новини кон поефикасна општинска администрација

09.04.19 12:20

Поголема ефикасност на општинската администрација, најави денес Живка Ангелоска од ОО СДСМ Охрид, презентирајќи дел од предизборната програма на кандидатот за градоначалник Конс...

Пецаков:Ќе се градат спортски и детски игралишта во повеќе делови од општината

09.04.19 11:32

Инвестирањето во спортскиот дух од најмали нозе кај децата е вистински влог во здравјето на нацијата Затоа посветуваме огромно внимание и имаме слух за проекти од спортот и физи...

Во сабота премиера на претставата „ТИ ВО СЕДУМ БОИ“ на аматерската театарска група „Аматер“

09.04.19 07:00

Независната аматерска театарска група „Аматер“ во соработка со повеќе охридски уметници, во сабота, 13 април, на малата сцена во Центарот за култура во Охрид, премиерно ќе ја из...

Поранешното раководство на Обединети за Македонија-Охрид со поддршка за Трендафилов – Нанче

05.04.19 15:06

Поранешното раководство на Обединети за Македонија-Охрид, денес, изрази целосна поддршка на кандидатот за градоначалник Михаил Трендафилов-Нанче на претстојните локални избори К...

Божиновски: Незаконски сменeт печатот на општина Охрид

05.04.19 12:57

СДСМ и Георгиески послушно и понизно ги спроведуваат незаконските одлуки, повикувајќи се на одлуките на Владата на Република Македонија да се промени Статутот на општината, обви...

Нов лик на плоштадот Чинар-содржи програмата на кандидатот за градоначалник Георгиески

05.04.19 12:44

Инфраструктурата, постоечката фонтана и урбаната опрема на на плоштадот „Чинар“ не се на задоволително ниво и истите се во лоша состојба, па оттука се јавува потреба од нивно ре...

Милошевски: Дигитализација на работењето во локалната самоуправа и електронски сервис за граѓаните

05.04.19 12:32

Локална самоуправа која ќе се одликува со концепт на работа, чесност, отчетност и одговорност е тоа што му треба на Охрид и охриѓани Отворена општина, општина што работи заедно ...

Донев: Хаос и скандали во охридското образование

04.04.19 13:41

Претседатечлот на општинската ВМРО ДПМНЕ, Сашо Донев, со обвинувања за скандали и хаос во образованието во Охрид, како и лоши услови за работа во голем број од училиштата Поради...

Нестороска: Младите во Охрид заслужуваат да одат напред, Охрид заслужува повеќе!

04.04.19 12:25

Младите охриѓани имаат капацитет да бидат носители на многу позитивни промени во нашиот град, тие се важен ресурс за иновации и развој Нашата цел е да ги мотивираме да се вклуча...

Трендафилов: Заборавени младите, заборавени старите

04.04.19 12:06

Зборуваме за големи проекти, а погледнете околу нас На луѓето не им се овозможени ни најосновните потреби Ова трае, трае, трае со години Забораваат дека нема големи работи има с...

Dr Batkoski pod artikli