Култура - Page 179 of 187 - OhridNews
Свечено отворање на „Охридско лето“

12.07.07 08:58

Со балетскиот спектакл „Спартак“ на Националниот театар на операта и балет на Украина „Тарас Шевченко“ од Киев, вечерва на Античкиот театар во Охрид, свечено ќе биде отворено 47...

Завршува Балканскиот фестивал

10.07.07 08:43

Со настапот на ансамблите „Илинден“ од Мелбурн, Австралија и „Јонче Христоски“ од Скопје, вечерва од 21 часот на летната сцена Долни Сарај, завршува 46-от Балкански фестивал на ...

Претпоследна вечер на Балканскиот фестивал

09.07.07 11:07

На претпоследната вечер од Балканскиот фестивал на народни песни и игри тројна програма На летната сцена Долни Сарај вечерва ќе настапат КУД „Зета“ – Црна Гора, КУД „Писка...

Вечерва на Долни Сарај настап на ансамблот Коло од Белград

08.07.07 09:45

На Балканскиот фестивал на народдни песни и игри, синоќа настапија албанскиот национален ансамбл од Тирана и ансамблот од колеџот во Бурска-Турција Вечерва на летната сцена Долн...

На „Балкански“ вечерва настап на ансамбли од Албанија и Турција

07.07.07 12:24

На Балканскиот фестивал на народдни песни и игри, синоќа настапија КУД Светозар Марковииќ од Белград Србија и членовите на академијата АМТИИ од Пловдив Бугарија На третата фести...

Раѓање на Свети Јован Крстител (Иванден)

07.07.07 10:47

На денешен ден се празнува свети Јован – летен, повеќе познат како Иванден, денот на раѓањето на Свети Јован Крстител Во времето кога според предвидувањето на старите прор...

Изложба на Атанас Талески

06.07.07 09:06

Од 6 јули во охридското село Елшани (http://wwwelshanifreeserverscom/) е  отворена уметничката галерија на самостојниот фотографски уметник Атанас Талевски (http://wwwatanasfree...

Машкиот камерен хор од Птуј настапи во Св. Софија

05.07.07 10:27

Љубителите на духовната музика синоќа  во  катедралната црква Св Софија имаа можност да го проследат настапот на  машкиот камерен хор од Птуј, Р Словенија, збратимен град со Охр...

Свечено отворање на Балканскиот фестивал на народни песни и игри !

05.07.07 09:51

Со традиционалното фолклорно дефиле низ улиците на Охрид во 19:30 часот ќе започне 46-от Балкански фестивал на народни песни и игри Годинава на фестивалот учество ќе земат 12 ан...

Балкански фестивал на народни песни и игри по 46 пат

04.07.07 00:31

На 5-ти јули (четврток)  во Охрид започнува 46-от Балкански фестивал на народни песни и игри На фестивалот кој трае до 10 јули,  годинава учество ќе земат 12 ансамбли од 8 земји...

Dr Batkoski pod artikli