Книга - Page 2 of 36 - OhridNews

Книга

03.04.23 09:17

Промоција на книгата за деца „Езерото ми раскажува“од Марина Шикова…

Во чест на роденденот на најголемиот писател за деца на сите времињ...

24.03.23 15:50

(Видео) Промовирана книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“

Промовирана книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“ од ...

22.03.23 14:27

Излезе од печат книгата „Славе Ѓорѓо Димоски во книжевната критика“

Во издание на општина Охрид, деновиве од печат излезе книгата „Слав...

17.03.23 09:36

Промоција на книгата Ранохристијанските мозаици во Охридскиот регион од Мишко…

Книгата насловена The Early Christian Mosaics in the Ohrid region (...

16.03.23 10:14

Промоција на збирката раскази „Точно, точно и вистина“ од Методија…

Во сабота на 18 март од 1100 часот во „Прличевата одаја“ на НУ Библ...

10.03.23 21:34

Промоција на боенка и сликовница за деца со дислекција во…

Во понеделник, 13 март, во Кафе и бар „Шила“, ќе се одржи промоција...

06.03.23 09:10

Објавена стихозирката „Врвот дно“ од Блаже Петревски – Ендемион

Од печат излезе првата збирка поезија на Блаже Петревски со наслов ...

03.03.23 10:57

Нови книги во охридската Библиотека

Неделната понуда и жанровски и стилски е богата Од денеска во Библи...

10.02.23 09:41

Три актуелни книги сврзани со одржаните „Прличеви беседи 2023“ достапни…

На пултот за издавање во охридската Библиотека може да се позајмат ...