Книга - Page 3 of 34 - OhridNews

Книга

03.06.22 13:33

Промоција на стихозбирката „Љубов“ од група автори утре во охридската…

Промоција на стихозбирката „Љубов“ од група автори утре во 12 часот...

01.06.22 00:40

Охридската библиотека побогата за стручна универзитетска литература од професорот Марјан…

Универзитетскиот професор Марјан Ѓуровски до неодамна проректор на ...

30.05.22 20:07

Две книги од Славе Ѓорѓо Димоски на словенечки јазик

Во издание на Книжевното друштво „Куќа на поезијата“ (Hiša poezije)...

25.05.22 12:07

Утре во Охрид претставување на поетскиот опус на Валерио Орлиќ,…

Промоција на најновата збирка поезија „Љубов распослана по морето”,...

21.05.22 19:38

Стружанецот Милчо Мисоски го освои гран-прито на Меѓународниот поетски фестивал…

Милчо Мисоски поет и лекар од Струга ја освои највисоката награда н...

20.05.22 16:01

Во понеделник промоција на книгата „Книга за светите браќа Кирил…

Во издание на општина Охрид, деновиве од печат излезе „Книга за све...

13.05.22 13:40

Во Тирана промоција на романот „Осмото светско чудо“ од Јордан…

Во Македонскиот културно-информативен центар во Тирана беше промови...

04.05.22 12:27

Промовирана книгата „Лев Огненов“ од проф. д-р Павле Митрески и…

Промовирана книгата „Лев Огненов“ – охридскиот преродбеник и учител...

04.05.22 09:58

Роднокрајни автори родени во мај

На влезот од одделот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“...