OhridNews TV - Page 24 of 24 - OhridNews
Видео: Шеици во посета на Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид

14.01.14 15:55

Облечени во традиционална облека, шеици заедно со членовите на Нуркачкиот центар „Амфора“ од Охрид заедно нуркаа во водите на Охридско Езеро Освен разгледување на подводниот арх...

Видео + фото:Субрата Рој и мега проектот Љубаништа лајт мотив на Вевчанскиот карневал

13.01.14 20:27

Кај да си за Василица во Вевчани да си Ова село со немирен дух 14 века ја одржува карневалската традиција И оваа година театарот под отворено небо привлече голем број гости во В...

Видео: „Легендата живее меѓу нас – Ди-џеј крејзи Славе осуден на вечност“

28.12.13 18:45

Диџеј крејзи Славе е вистинска урбана легенда Со децении тој е активен на македонската клупска сцена, чиј неприкосновен владател бил долги години И денес Славе Келешоски, алијас...

Видео интервју со Антонио Додевски: Алпинизмот како филозофија на живеење

14.12.13 07:00

Уште во 50-тите години од минатиот век алпинизмот во Македонија се јавува како една рекреативна професија, додека истата својот процут го има на почетокот од 80-тите години Во О...

7 години OhridNews

07.12.13 07:00

На денешен ден пред 7 години, во предвечерјето на големиот празник Свети Климент Охридски – патронот и заштитник на Охрид, со работа започна Првиот електронски весник во М...

Охридски разговори со Александар Леко Радиќ: Св.Климентовата награда ми е најдрага во животот (Видео)

06.12.13 12:13

Спортската легенда на Охрид Александар Леко Радиќ, таткото на маратонското пливање и творецот на плејада врвни пливачи и спортисти, е добитник на највисокото општинско признание...

Видео интервју со Стрезо Стаматовски: Живејте го својот сон

29.11.13 07:00

Стрезо Стаматовски е еден од најпрепознатливите ликови на Охридскиот народен театар и дел од екипата која стои зад неговото формирање Зад него се седум години плодна и успешна а...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер