Колумни - Page 73 of 78 - OhridNews

Колумни

24.02.08 00:42

Есеј: Идејата за универзално општество на Александар Македонски 2

Познато е дека Александар и неговата војска  Азиската кампања ја за...

21.02.08 11:35

Анализа: Дипломатска битка на Давид и Голијат

Македонија треба да има посилна и поорганизирана дипломатска структ...

18.02.08 19:27

(AНТИ)КОЛУМНА: ПИСМОТО ОД МИЛАДОНИЈА

„Коле, бре,  другару мој од детските времињаТи си остана таму, а ја...

16.02.08 00:05

Есеј: Идејата за универзално општество на Александар Македонски 1

Од денеска во наредните седум саботи ви го презентираме научниот тр...

15.02.08 01:14

Колумна: Охриѓани vs Охрид

Она што рутински беше соопштено користејќи медиумска експлоатација,...

09.02.08 00:33

Есеј: ИЗМЕЃУ КРАЈНОСТИ

Постојат моменти кога човек и во нашиот град (ако не сте случајно о...

05.02.08 08:00

Сеќавање на еден вонредно значаен хуманист: D-r Каваева

Јас не учев и не дојдов тука за да печалам , ами да лекувам болни &...

04.02.08 08:00

Колумна: Грев !

Понекогаш, кога за прв пат ќе се запознам со некого и кога тој ќе м...

29.01.08 11:05

Колумна: За џиздот ‘Каменско’

од дневникот на еден пензиониран сеирџија Сабаале студено , изгор&#...