Колумни - Page 72 of 78 - OhridNews

Колумни

30.03.08 11:00

Есеј: Идејата за универзално општество на Александар Македонски 6

Кариерата на Александар е една од пресвртните точки во човековата и...

23.03.08 02:17

Есеј : Идејата за универзално општество на Александар Македонски 5…

Александар покрај обичаите ја прифаќал и облеката на другите народи...

22.03.08 01:25

Колумна: Охрид – Културен центар или Шабанска провинциска турбо-фолк паланка

Доаѓа лето, а јас веќе неколку години со ред, кога ќе дојде лето, с...

16.03.08 00:50

Есеј : Идејата за универзално општество на Александар Македонски 4…

Александар вовел и реформи во армијата Покрај наемничките, платенич...

09.03.08 11:41

Есеј : Идејата за универзално општество на Александар Македонски 3…

Во прилог на  идејата ма Александар Велики за мешање и обединување ...

06.03.08 02:03

Колумна: ХЕРОЈ

Зошто гемиџиите не можат да функционираат денес Затоа што власта ќ...

05.03.08 01:17

Колумна: КИТКА ЕВРОПСКА

„Свирете ми џааалгииииии…„, маче дај уш еден комплет, литар „...

27.02.08 00:36

Колумна: Судбина

Како мало дете, воопшто не го разбирав зборот “Судбина” и какво е н...

25.02.08 00:50

Колумна: МАКЕДОНЧЕНО МИ ОЈДЕ ЈАБАНА

Љубам секој ден да си прошетам низ бавча Многу си ја сакам Си имам ...