Охрид - Page 4010 of 4073 - OhridNews
Охриѓани ќе му се жалат на директорот на Државниот катастар !

06.06.07 09:29

Во големата сала на општина Охрид денеска ќе се одржи средба на граѓаните на Охрид со претствници на Државниот катастар На средбата граѓаните ќе имаат можност да го информираат ...

фото вест: Нови рекламни паноа на бул. „Туристичка“

06.06.07 08:48

На бул „Туристичка“ деновиве се поставуваат нови рекламни паноа Такви паноа засега се поставени на  неколку локации на северната страна од булеварот Работниците кои ги затекнавм...

Конференција за банкарство во Охрид

06.06.07 08:21

Претставници од 35 банки и финансиски институции од Регионот и компании од информатичката технологија од денеска до 9 јуни во Охрид ќе земат учество на  четвртата по ред конфере...

Завршна фаза од проектот за вработување

05.06.07 15:21

Работилницата „Преговори за продолжување на ангажманот“ беше една од последните фази во реализирањето на тримесечниот проект за посредување при вработување млади кадри EMY импле...

Гран при наградата на ЕКО фестивалот Охрид 2007 отпатува во Чешка !

05.06.07 08:44

Со доделувањето на наградите и признанија денеска во Охрид заврши 8-от Меѓународен Тв ЕКО фестивал Гран при наградата за најдобра Тв програма во износ од 500 евра, што ја обезбе...

Во Охрид се отвора широк фронт во борбата против болестите на зависност !

05.06.07 08:36

Црвен крст Охрид преку своите млади активисти-волонтери обучени за ПИЕР-врсничка едукација за превенција на болести на зависност, веЌе два месеци (април и мај) континуирано врШи...

Познати добитниците на наградите во акцијата на Црвениот крст “ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО”

05.06.07 08:26

На 03062007 г беа извлечени добитниците на наградите во акцијата „За посреЌно детство”  што ја организираше Црвениот крст-Охрид Право на учество во наградната игра имаа сите уче...

Невреме во Охридско-струшкиот регион !

04.06.07 15:41

Попладнево Охридско – струшкиот регион го зафати силно невреме Во Струга и околните места од 15 часот повеќе од 10 минути врнеше  град со големина на зрно од грав Невремет...

Правилникот за поставување урбана опрема на Советот на општина Охрид не се почитува !

04.06.07 01:55

Иако советниците уште на  11 април го изгласа правилникот за поставување урбана опрема на јавните површини, одлуката на Советот на општина Охрид сеуште не се спроведува „Одредби...

„Истрага на местото на злосторот“ – Охрид

04.06.07 01:42

Охрид  е домаќин на  Конгрес на форензични науки што во организација на Институтот за судска медицина и криминалистика при Универзитетот „Св Кирил и Методиј“ се одржува во х Дес...

Dr Batkoski pod artikli