Охрид - Page 4011 of 4254 - OhridNews
Банер Гете институт
Разиграно оро утревечер на градскиот плоштад

26.06.08 07:05

Од 26 до 29 овој месец во Охрид се одржува Меѓународниот фолклорен фестивал „ Разиграно оро “ на кој учество ќе земат повеќе фолклорни групи од Костарика, Полска, Хрватска, Босн...

Комуналец бара согласност за цените на услугите што ги врши

26.06.08 07:00

Сопствениците на сезонските угостителски објекти лоцирани на плажите што не се издадени под концесија, за подигнување, транспортирање и депонирање на комуналниот отпад ќе му пла...

КУД Отекс пристигна во Италија

26.06.08 00:30

Подмладокот на КУД Отекс – Охрид вчера пристигна во Пезаро, Италија, каде ќе земе учество на меѓународниот фолклорен фестивал „Маре Адриатико“ што ќе трае до 1 јулиМладите...

Денеска треба да се изгласа летниот режим на сообраќај

26.06.08 00:20

На улицата „ Гоце Делчев “ ќе се забрани запирање и паркирање на секаков вид возила Ова е предложено во Предлог-одлуката за изменување и дополнување на  Одлуката за организирање...

Советот денеска ќе расправа за поскапување на цените во јавниот превоз

26.06.08 00:11

Советот на општината Охрид на седницата што ќе се одржи денеска ќе одлучува по предлогот за поскапување на такси превозот во Охрид Како што дознаваме стартот од досегашните 30 т...

Една година Лионс клуб Охрид

25.06.08 15:13

Лионс клубот Охрид, деновиве навршува една година од постоењето По тој повод лионсите во петок ќе одржат прес конференција на која ќе биде презентирана досегашната активност на ...

НП Галичица го подигна нивото на заштита од пожари

25.06.08 13:42

Со покачувањето на дневните температури, Националниот парк Галичица го подигна нивото на предострожност на повисок степен со цел превентивно да се делува и да се спречи појава н...

Египќаните во Македонија реалност а не утопија

25.06.08 09:16

Здружението на Египќаните во РМакедонија по повод 18 годишнината од основањето синоќа во Охрид одржа трибина под наслов “Правата на Балканските Египќани во Р Македонија- у...

Советникот Николоски градоначалник

25.06.08 07:15

Актуелниот советник од редовите на ЛДП во градското Собрание, Спирко Николоски, повремено ја извршува и градоначалничката функција Имено Николоски е назначен за заменик градонач...

Флуорирањето на водата е скапа работа за нашиот стандард

25.06.08 07:10

Водата за пиење во Охрид и воопшто, во градските водоводи во Македонија не се флуорира како што е практика во некои развиени земји Познавачите на  овие прилики векат дека причин...

Dr Batkoski pod artikli