Охрид - Page 4013 of 4093 - OhridNews
Претседателот на регионот Пуља во посета на Охрид !

13.07.07 09:27

Претседателот на регионот Пуља, Република Италија, Ники Вендола, кој на покана на претседателот Бранко Црвенковски,  престојува во Македонија, денеска во Охрид ќе се сретне со п...

Советот ќе расправа за поделбата на „Проаква“ !

13.07.07 09:19

Советот на општина Охрид денеска ќе ја одржи 38-та седница на која како прва точка на дневен ред ќе се најде  планот за  поделба на МЈП „Проаква “ со Предлог Одлука за потврдува...

Невладините организации од Охрид и Струга во борба против трговијата со луѓе

13.07.07 09:10

Младински Совет-Охрид и Сојуз на жени Езерка-Струга, започнаа со реализација на проектот:,,Трговија со луѓе-информација, едукација, превенција,, Проектот ќе се реализира на тери...

Отворено „Охридско лето“

13.07.07 08:59

Со палењето на фестивалскиот оган, синоќа на Античкиот театар во Охрид, симболично беше означен почетокот на 47-то „Охридско лето „Охридската културна и духовна традиција не е о...

Акција за чистење на сметот и рестикции на вода во Куратица

12.07.07 09:08

Советот на Месната Заедница од сКуратица отпочна со реализација на  проект за решавање на комуналните проблеми во селото, во чии рамки ќе биде спроведена акција за чистење на от...

Црвенковски во Охрид домаќин на австрискиот колега Фишер

12.07.07 09:05

На покана на Претседателот на Република Македонија, Бранко Црвенковски, во дводневна  официјална посета на Република Македонија (12 и 13 јули 2007 година) ќе престојува Австриск...

Посебен режим на сообраќај во делови од Охрид за отворањето на „Охридско лето“

12.07.07 09:02

По повод свеченото отворање на фестивалот „Охридско лето“ и присуството на голем број странски и домашни делегации, СВР Охрид ги ивестува граѓаните и бројните гости во Охрид дек...

Агенција за обезбедување ќе го контролира сообраќајот во стариот дел на градот !

11.07.07 14:11

Приватна Агенција за обезбедување ќе го контролира влезот во стариот дел на градот каде нема да биде  дозволено движење со моторни возила без посебна пропусница Ова го најави со...

Хуманитарен концерт на Долни Сарај !

11.07.07 09:56

Сите хумани охриѓани и гости се разбира се поканети на големиот хуманитарен концерт што вечерва ќе се одржи на летната сцена Долни Сарај На концертот ќе настапат рап составот „Н...

Националната Комисија на УНЕСКО ќе заседава во Охрид

11.07.07 09:44

Во насока на успешна реализација на конвенцијата за светско наследство на 12 јули во Охрид ќе се одржи Третата работна седница на Националниот Комитет за заштита на Охридското п...

Dr Batkoski pod artikli