Охрид - Page 4012 of 4050 - OhridNews
Врачени 30-на решенија за денационализација на граѓани од Охрид и Струга

31.03.07 13:23

Досега во Македонија се поднесени 22400 барања за денационализација на имот Позитивно се решени се 13000,  800 се отфрлени, а за 800 е прекината постапката На име надомест држав...

Фото вест: После “кец“ – “фиќо“ натоварило “колега“

31.03.07 10:25

Легендарното “фиќо“ уште се тркала по нашиве улици, ама се почесто го “носат“ Интереснава фотографија ни ја испрати нашиот читател Самир Бајрами Не можел да и оддолее на глеткат...

Берзанците на собир во Охрид

31.03.07 10:04

Македонската берза за тргување со хартии од вредност бележи зголемување на обемот на работа, беше речено на отворањето на 8-та конференција на Македонската берза, за прв пат од ...

Изградбата на колекторот ќе биде приоритет на Владата!

30.03.07 18:04

Изградбата на колекторот на Охридското Езеро, и приклучувањето кон системот на  канализациите во крајбрежните населби Пештани, Трпејца, Љубаништа и Свети Наум и натаму се приори...

Во Охрид потпишан Меморандум за меѓуопштинска соработка

30.03.07 17:27

Министерствто за локална самоуправа и Заедницата на единиците на локална самоуправа-ЗЕЛС,  во Охрид потпишаа меморандум за формирање комисија за меѓуопштинска соработка, којашто...

Т.Славевски: Обвинувањата од синдикатот на ЕМО се неосновани

30.03.07 16:21

Во врска со вчерашните обвинувања на синдикатот на ЕМО дека владата ја запрела постапката за продажба на компанијата за да најде купувач по своја мерка, министерот Славевски ден...

Во понеделник продолжува тргувањето со акциите на ЕМО!

30.03.07 01:31

Тргувањето со акциите на ЕМО АД Охрид и ОХИС АД Скопје, кое беше времено запрено завчера, ќе продолжи на 2 април, на Македонската берза Во соопштението од Македонската берза се ...

Владини претставници во посета на Охрид

30.03.07 01:17

Министерот за финансии Трајко Славевски денес и утре  ќе престојува во работна посета на Охрид Славевски денеска ќе присуствува на отворањето на 8-та меѓународна конференција на...

Советот ќе расправа за поставувањето на времени објекти во општината

30.03.07 01:07

Советот на општина Охрид денеска  ќе ја одржи 32 седница На дневен ред ќе бидат Предлог одлуките за усвојување на Извештаите за годишна сметка на основните и средни училишта и г...

Фото вест: „Кец“ натоварил „кец“

30.03.07 00:17

На улицата „Седми ноември“ пред некој ден – занимлива слика Стар „стоеден“ влече приколка, а врз неа – цела каросерија од друг прастар, полураспаднат „кец“ Немаше да ги забележи...

Dr Batkoski pod artikli