Охрид - Page 4008 of 4152 - OhridNews
Oglas teren auto plus 2020
Петардите и опасни и отровни ! ! !

27.12.07 02:39

Употребата на петарди освен што е законски забранета, штетно влијае врз здравјето на луѓето и животната средина, предупредуваат од Еколошкото друштво „Грашница“ од каде апелираа...

Грчки туристи: Проблемите меѓу двете земји ги прават политичарите !

27.12.07 02:26

Проблемите меѓу двете земји ги прават политичарите, сметаат грчките туристи, кои деновиве во Охрид ги минуваат Божиќните и новогодишните празници Нема разлика меѓу нашиот и овде...

Свечен коктел на охридскиот Црвен крст

27.12.07 00:03

Пред крајот на 2007 година се сублимираат резултатите од  остварените активности на организациите, компаниите, хуманитарните друштва Една од поагилните и сеприсурни организации ...

И ова е центар на Охрид !

27.12.07 00:02

Понекогаш навистина сме среќни што кај нас не врнат обилни дождови како на пример „Монсуните“ во Азија, затоа што каква инфраструктура имаме и најмали врнежи предизвикуваат хаос...

Годишен извештај на општинскиот Совет за безбедност

26.12.07 16:26

Реализацијата на програмските активности во текот на 2007 година даваат сигурност за одговорна констатција дека, Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата R...

Македонските мировници од Охрид испратени во Ирак

26.12.07 16:21

Нов воен контигент составен од 36 професионални војници и офицери од Втората механизира пешадиска бригада од Охрид  свечено беше испратен во мисијата „Слобода за Ирак“ Главна за...

Хуманитарен концерт за децата со интелектуална попреченост !

26.12.07 02:19

Хуманитарен концерт ќе се одржи во петок 2812 2007 година во Центарот за култура Григор Прличев со почеток во 18ч Средствата што ќе бидат собрани од концертот ќе бидат наменети ...

Нов контингент војници од Охрид заминува за Ирак !

26.12.07 02:02

Свеченост по повод  испраќањето на  механизираниот пшадиски вод на АРМ во мисијата “Слобода за Ирак“, ќе се одржи денеска во касарната  “Михаило Апостолски” во...

Предновогодишната забава во Охрид започнува на 30 декември !

26.12.07 01:53

Новогдишната атмосфера во Охрид ќе почне да се подгрева на 30 декември кога на плоштадот Св Климент Охридски ќе настапат две фолклорни групи од Охрид Предновогодишната забава ќе...

Честитка за Католички Божиќ

25.12.07 12:40

По повод денешниот празник Рождество Христово –  Божик, според Грегоријанскиот календар, Градоначалникот на Охрид Александар Петрески,  на своите сограѓани од католичката ...

Dr Batkoski pod artikli