Охрид - Page 4015 of 4069 - OhridNews
Мостот кај „Христо“ – промашена инвестиција !?

14.05.07 00:27

Пред неколку месеци пишувавме за неколкуте места во градот каде преминувањето улица не е едноставна работа, посебно за децата (учениците) Долго време (со право) граѓаните на Гор...

Гимназијалците планинареа на Галичица

14.05.07 00:27

Во рамките на спортските проектни активности што ги одржува Активот по спорт при ОСУ „Св Климент Охридски“  во Саботата на 12 мај на планината Галичица планинареа повеќе од 300 ...

Приредба на училишниот центар Киборд

13.05.07 19:57

Традиционално и оваа година се одржа завршната приредба на училишниот центар Киборд, во салата на ОУ Христо Узунов На почетокот со свој говор се обрати основачот на училишниот ц...

Во Охрид ќе се градат 10 нови хотели!

13.05.07 02:19

Во наредните десет  години на охридската ривиера  ќе бидат изградени 7-10 нови хотели За  дел од нив како што информираше вицепремиерот за економски прашања, Зоран Ставрески, вл...

Откриена спомен биста на Анри Динан во Охрид!

12.05.07 15:37

Во чест на основачот на меѓународниот Црвен крст, Анри Динан на 12 мај во Охрид беше откриена спомен биста на големиот хуманист и нобеловец Бронзената биста што ја изработија шв...

Заврши дарувањето крв „за Гинис“

12.05.07 14:31

Крводарителската акција која се одвиваше изминатите два дена  на градскиот плоштад во Охрид  и беше дел од еден поширок потфат за соборување на гинисовиот рекорд поставен од  Ин...

Во Охрид денеска ќе биде откриен споменикот на Анри Динан!

12.05.07 08:30

Споменикот на основачот на меѓународниот Црвен Крст, Анри Динан,  денеска ќе биде откриен во Охрид Споменикот на Динан е швајцарска донација и ќе биде поставен во дворот на општ...

Започна рушењето гинисов рекорд

11.05.07 16:18

На градскиот плоштад на 11 мај во 1400 часот започна крводарителската акција која има за цел да активира што повеќе хумани граѓани кои ќе помогнат во рушење на гинисовиот рекорд...

Објавен тендерот за продажба на ЕМО!

11.05.07 16:10

Министарството за екониомија  го објави јавниот повик за продажба на државните акции во АД ЕМО Ќе се продаваат вкупно 153 341 акција , а крајниот рок за доставување на понудите ...

Запленетите пиратски ЦД-а во Охрид ќе се уништуваат на Дрисла!

11.05.07 16:05

Околу 17000 “пиратски“ ЦД-а што беа запленети во координираната акција на МВР, Управата за јавни приходи, Царината, министертсвото за култура и уште неколку инспекциски служби  ...

Dr Batkoski pod artikli