Охрид - Page 4016 of 4207 - OhridNews
Три тешки кражби минатата недела во Охрид !

07.04.08 15:31

Во текот на минатата недела на подрачјето на општина Охрид се случиле 11 кражби, од што 3 кривични дела тешка кражба, соопшти СВР Охрид Во Охрид, како што се наведува во полицис...

Неизвесно е уривањето на градската библиотека !

07.04.08 15:02

Неизвесно станува најавеното уривање на библиотеката и градењето на плоштад нa најзината локација – Се чека одговор од владата, за да се овозможи уривање на библиотеката Н...

Плоштадот во Охрид ќе се реконструира во пресрет на самитот или сезоната !

07.04.08 12:22

Плоштадот во Охрид наскоро ќе биде реконструиран и видоизменет, ќе се отстрани зелениот појас и ќе биде вратен дел од стариот камен -Наскоро плоштадот ќе го реконструираме и ќе ...

Рача мора најитно да се приклучи на колекторот !

07.04.08 08:00

МЈП „Проаква“ упати апел  до сопствениците на објекти во населбата Рача  кои имаат септички јами истите да ги испразнат и да се приклучат на канализационата мрежа со цел да се с...

Денес бесплатни прегледи за граѓаните на Охрид

07.04.08 07:45

Под мотото „Здравје за сите“, а по повод 7 април – Денот на здравјето, Заводото за здравствена заштита и Здравствениот дом во Охрид денеска организираат акција за бесплате...

Евроамбасадорот Фуере викендов “полнеше батерии“ во Охрид

07.04.08 00:29

Во исклучително набиената агенда деновиве, амбасадорот на Европската унија во Македонија, Ерван Фуере, викендов „украде“ неколку часа за полнење батерии во Охрид Тој вчера во тр...

НВО Македонска Цивилизација и иднина со трибина во Охрид за одбрана на името

06.04.08 07:30

Невладината организација Македонска цивилизација и иднина во која се вклучени неколку студенти, новинарот Миленко Неделкоски, генералот Горан Стојков, професорот Аристотел Тенто...

По 2 децении каналот на ул. „Бистрица“ саниран и исчистен

06.04.08 07:27

Деновиве заврши чистењето на каналот на  улицата „Бистрица“, кој е една од најжешките еколошки точки во градот Со тоа се санира еден проблем кој со години ги мачи жителите од ов...

Богослужба за Благоец само во Света Софија !

06.04.08 07:15

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 7 април 2008 година (понеделник), во катедралниот храм „Света Софија“ – Охрид, ќе се служи све...

Младите во Охрид заинтересирани за дружење, забава но и за натпреварување

06.04.08 00:36

Во рамките на програмата за развој на рекреативниот спорт, Младински Совет Охрид го реализираше првиот турнир во друштвени игри 48 учесници, ученици во 7 основни училишта ( ОУ Х...

Dr Batkoski pod artikli