Охрид - Page 4033 of 4151 - OhridNews
Oglas teren auto plus 2020
После секој дожд охриѓани се дават во вода !

25.10.07 09:10

После секој пообилен дожд делови од Охрид пливаат во вода Со децении најдрастичен е примерот со улицата „Дејан Војвода“ во народот позната и како „кај поплавенине“ Но, веројатно...

Охрид домаќин на Светската конференција за дијалог меѓу цивилизациите !

25.10.07 08:38

Во Охрид во тек се последните подготовки околу организацијата на светската конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог „Придонесот на верата и културата кон мир, з...

Општината го претстави новиот туристички портал

24.10.07 14:07

Локалната самоуправа денеска го претsтави новиот интернет портал кој ќе служи за туристичка презентација на Охрид во светот Интернет страната http://wwwohridcommk/ што ја израбо...

Според СДСМ – Охрид: УЈП врши селективна контрола !

24.10.07 13:57

Општинската организација на СДСМ-Охрид, реагира на како што беше соопштено селективниот однос на Управата за јавни приходи и затворањето на повеќе дуќани во текот на вчерашниот ...

Екологистите се противат на урбанизација на спортскиот центар

24.10.07 02:55

ЕД Грашница од Охрид бара да се измени ДУП за УЕ 17 и да се зачува спортскиот центар како комплекс од посебно значење Во соопштението на екологистите од Грашница се вели: „Социј...

Дрво згмечи Рено 5 ! ! !

24.10.07 02:21

Стара врба се скрши и падна врз автомобил Рено 5 на улицата „Партизанска“ наспроти х „Палас“ За среќа во паркираниот автомобил во моментот на несреќата немало никој за среќа во ...

Фото на денот: Лебедов лет !

24.10.07 01:33

Времето овие денови во Охрид е претежно облачно и тмурно, но затоа глетката покрај езерото ја разубавуваат охридските лебеди Лебедовиот лет го „уловивме“ деновиве на градскиот к...

Локалната самоуправа го промовира новиот труристички портал !

24.10.07 01:14

Општина Охрид денеска ќе ја промовира новата веб страна која како што се најавува ќе биде во  функција на развојот на туризмот и афирмацијата на Охрид како светска туристичка де...

Граѓаните сметаат дека ДУП за 17 УЕ треба да претрпи измени

23.10.07 09:56

Граѓаните на Охрид сметат дека Деталниот урбанистички план-ДУП за УЕ 17 кој се однесува на просторот во близина на СРЦ „Билјанини извори“ на кој е предвидена изградаба на хотелс...

После дождот поплава !

23.10.07 08:51

Вообичаено се вели „После дождот сонце“ ама тоа за охриѓани одамна не важи За жал и  најмалиот дожд предизвикува вознемиреност кај граѓаните на Охрид А како и нема кога улиците ...

Dr Batkoski pod artikli