Охрид - Page 4035 of 4069 - OhridNews
Признание од Лугано за Охрид

21.03.07 16:22

Охрид не ја доби организацијата на манифестацијата Град на културата, но затоа  го доби високото признание од швајцарскиот град Лугано “Кралство на светлината и водата, место за...

Работници од поранешно “Братство“ протестираа пред Основниот суд

21.03.07 15:16

Помала група поранешни вработени во АД Виор Ростфрај, поранешно „Братство“, денеска  протестираа  пред Основниот суд во Охрид незадоволни од како што рекоа  „бавната реализација...

Нов салон на HYUNDAI во Охрид

21.03.07 09:21

Компанијата INSIDE AUTO денеска  го отвoри новиот продажен салон за светски познатиот бренд HYUNDAI од отворањето на новиот салон на INSIDE AUTO КОРЕА АУТО-ТРЕЈД која веќе 10 го...

Туристички инспектори ќе го тресат приватното сместување!!!

21.03.07 09:06

Министерот за економија Вера Рафајловска денеска ќе информира за владините предлози за измени на законските решија во туристичко – угостителската сфераТаа на конференцијата за н...

Нема доволно икра за вештачкиот мрест на пастрмката

21.03.07 08:34

Заклучно со 20 март кога и официјално завршува риболовот за вештачки мрест, во Хидробиолошкиот институт во Охрид собрани се 750000 зрна икра што е за четири пати помалку од лани...

Угостителските објекти до 1 јуни ќе работат до 24 часот !

20.03.07 16:09

Угостителските објекти во Охрид во иднина нема да имаат продолжено работно време, откако Советот на општина Охрид на предлог на Градоначалникот ја укина одклуката за продолжувањ...

Павлоски: Извештајот на Надзорниот Одбор е паушален!

20.03.07 14:38

„Извештајот на Надзорниот одбор – НО за работата на ЈП Охридски комуналец е паушален и тенденциозен“, смета директорот на јавното комунално претпријатие, Боро Павловски Па...

Советот ќе ги разгледа годишните извештаи на јавните претпријатија

20.03.07 08:46

Советот на Општина Охрид денеска ќе ја одржи 31 седница На дневен ред ќе се најдат:  Предлог Одлука за усвојување на Годишниот извештај за извршување на Буџетот на општина Охрид...

Според Надзорниот одбор Комуналец работел во спротивност со законот!

20.03.07 08:33

ЈП Охридски комуналец работело во спротивност со законот за комунална дејност и подигало кредити без одобрение на Советот на општината, констатирал новиот Надзорен одбор –...

Во Охрид до 2012г. ќе се изградат уште шест споменици!

20.03.07 08:18

Во Охрид до 2012 година се предвидува да се изградат спомен – обележја за светите Климент и Наум, Григор Прличев, Живко Чинго, Христо Узунов, цар Самуил и паднатите борци ...

Dr Batkoski pod artikli