Охрид - Page 4036 of 4093 - OhridNews
Големо археолошко отктитие: На Плаошник пронајдена фигура на Дедал!!!

20.05.07 11:27

Човекот е потпрен со двете раце на бутните коски, едната нога му е потпрена на вид постамент, а на грбот има крилја Бронзена фигура на Дедал, таткото на Икар, висока 20 сантимет...

Пронајдено мртво тело во распаѓање во атарот на Лактиње!

19.05.07 18:18

Во атарот на село Лактиње, Дебарца (охридско), во петокот околу11 часот пронајден бил човечки труп во распаѓање Мртвото тело го пронашол печуркар кој веднаш случајот го пријавил...

Во Охрид се одржа дипломатски натпревар во спремање национални јадења

19.05.07 18:13

Петнаесет екипи од повеќе амбасади и меѓународни хуманитарни организации учествуваа на вториот натпревар по кулинарство-Софра 2007, што во организација на амбасадата на Русија в...

Во понеделник стартува новиот производ на Охридска банка

19.05.07 08:51

Во понеделник,  стартува првиот производ на Охридска банка, по преземањето на банката од француската финансиска групација Сосиете женерал Станува збор за новите кеш кредити (екс...

Кривични пријави против продавачите на пиратски дискови

19.05.07 08:37

СВР Охрид поднесе кривични пријави против ДС(37), ХИ(31), ОИ(31), ББ(35), ПН(41) и ВК(27), сите од Охрид, за сторено кривично дело „повреда на авторско право и сродни права“ На ...

Груевски од Охрид: Македонија има право да ги крсти своите аеродроми како што сака!

18.05.07 14:44

Суверено право на Македонија е да им даде имиња на своите аеродроми, изјави во Охрид премиерот Никола Груевски, одговарајќи на забелешките на шефот на делегацијата на Европскиот...

Паневропејците од Охрид: Местото на Македонија и е во Европа!

18.05.07 14:29

Местото на Македонија е во ЕУ, сметаат членовите на интернационалната Паневропска унија, кои од меѓународната конференција што се одржува во Охрид упатија силна подршка на напор...

Шчо напараифме!

18.05.07 09:09

Делото на Крсте Петков Мисирков, синоќа беше претставено во Центарот за култура Григор Прличев За големото значење на овој македонски деец и преродбеник зборуваше претседателот ...

Државен натпревар по македонски јазик во ОУ “Ванчо Николески“-Лескоец

18.05.07 08:47

ОУ “Ванчо Николески“-Лескоец, викендов(18,19 мај) ќе биде домаќин на 30-от државен натпревар по македонски јазик литература и култута Организацијата, ОУ “Ванчо Николески“-Леское...

Во Охрид започна меѓународната конференција за доближување на Македонија до ЕУ

18.05.07 08:44

Во Охрид денеска започна работниот дел од меѓународната конференција посветена на доближувањето на Македонија кон ЕУ Организатори на конференцијата што ќе трае до 20 мај се мини...

Dr Batkoski pod artikli