Охрид - Page 4034 of 4207 - OhridNews
Фото вест: Корпи за отпадоци место стативи !

06.03.08 01:24

Фудбалот е најважна споредна работа на светот, нема што Го сакаат сите особено најмладите Исклучок не се ниту основците од “Братство и Единство“ кои недостатокот на голови во шк...

Шест одличја за младите кулинари од средното угостителско училиште од Охрид !

06.03.08 01:19

На гастро натпреварите што се одржаа во рамки на неодамна завршениот Меѓународниот саем за туризам во Белград, извонреден резултат постигнаа младите кулинари од средното угостит...

Годишно обраќање на градоначалникот Петрески

05.03.08 13:00

Градоначалникот на општина Охрид, Александар Петрески, на 6-ти март во Советот ќе има годишно обраќање Во своето експозе, градоначалникот ќе се осврне на  работењето во претходн...

Се крадат делови од канделабрите на кејот !

05.03.08 09:35

Непознати сторители деновиве извршиле кражба на металните вратички од инсталациите на канделабрите на градскиот кеј Уништени се повеќе канделабри, а незаштитените инсталации кои...

Фото вест: Пауза !

05.03.08 01:47

Од неодамна објектот во кој е сместен кафе барот “Немо“ се реновира Топлото време деновиве им одеше во прилог на мајсторите кои ги затекнавме на пауза како уживаат во мартовскот...

ЕМО во загуба 2,1 милион евра во 2007 !

05.03.08 01:30

Минатата година охридски ЕМО остварил загуба од 2,1 милион евра Оваа некогаш успешна компанија години наназад бележи големи загуби Токму тоа, како и лошата кондиција во која се ...

Достоинствена презентација на Белградскиот саем ! !

05.03.08 01:21

Охридските хотелиери, пред повеќе од шеестина агенции претежно од бившите ЈУ простори, на турустичкиот саем во Белград што се одржа деновиве имаа можност да да ги претстават сво...

Вечерва премиера на “Јас сум од Титов Велес“ во Охрид !

05.03.08 00:45

Филмот во продукција на сестрите Теона и Лабина Митевски „Јас сум од Титов Велес“ вечерва премиерно ќе биде прикажан во  Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид Филмот кој...

Станарите на десетина новоизградени згради со месеци чекаат на приклучок за струја !

04.03.08 13:15

Околу триста сопственици на станови во десетина новоизградени згради во Охрид повеќе месеци не можат да се вселат во нив бидејќи немаат приклучок за електрична енергија Тие тврд...

1,5 милиони евра за проекти на НП “Галичица“ !

04.03.08 01:19

Германската KFV банка ќе издвои 1,53 милиони евра за поддршка на проекти што во наредните три години ќе ги реализира јавната установа НП “Галичица“ Како што не информираа од јав...

Dr Batkoski pod artikli