Свет - Page 307 of 311 - OhridNews
Милано. Строга учителка сече јазици.

28.02.07 09:47

Италијанското Министерство за образование наложило итна истрага во случајот со 22-годишната учителка која пред некој ден, во желба да го „доведе во ред“, на немирното момче му о...

Германија. Инцест врска на суд.

27.02.07 08:27

Брат и сестра од Германија, започнале многу контроверзна правна битка за озаконување на својата шестгодишна врска од која имаат четири деца На уставниот суд ќе бараат да се отфр...

Џејмс Камерoн: „Исус не воскреснал!“

26.02.07 09:54

Американското списание “Time“, тврди дека Џејмс Камерoн, канадски филмски режисер познат по филмот “Титаник“, во својот нов документарен филм ќе објави откритие кои би можело да...

Охрид претставен на РТЦГ

23.02.07 01:26

Получасовна емисија за Охрид синоќа беше прикажана на сателитскиот канал на националната телевизија на Црна Гора – РТЦГ Емисијата “Запис“беше посветена на неодамнешната по...

Србија. Хирурзи се истепале сред операција.

23.02.07 01:20

Рутинска операција на слепо црево, за малку ќе се претворела во катастрофа кога двајца хирурзи од белградската Универзитетска детска клиника се скарале, излегле од операциона са...

Хрватска. Шеќерни кесички со лик на Хитлер!

21.02.07 01:21

Доказ дека злите духови од минатото на овие балкански простори живеат и во сегашноста се два случаи поврзани со настаните во Втората светска војна Еден во Охрид, кршењето на спо...

Почина изумителот на „далечинското“ !

18.02.07 10:54

Во 93 година од животот умре еден од двајцата изумители на направата без која тешко можеме да го замислиме современиот живот Неговото име е Роберт Адлер, а заедно со Еуген Поли ...

Развод заради интернет

12.02.07 19:35

Една жена од Египет побарала развод затоа што нејзиниот маж по цели ноќи го пребарува интернет и само и` се обраќа преку електронска пошта, пишуваат тамошните весници „Мажот пот...

Најтоплиот јануари во историјата

11.02.07 19:01

Изминатиот месец бил најтоплиот јануари во историјата на климатолошки мерења, што додатно докажува дека испуштањето стакленички гасови предизвикува глобално затоплување, објавиј...

2007 – година на еднакви можности за сите

09.02.07 18:47

Годината 2007 е Европска година на еднакви можности за сите Но, колкав е навистина проблемот со дискриминацијата и нееднаквоста денес во Европа Едно европско истражување (Euro B...

Dr Batkoski pod artikli