Култура - Page 7 of 185 - OhridNews
Ставрески: Постојано вложуваме во модернизација на спортските објекти и подобрување на условите за спортување

12.04.19 13:11

Наша цел е постојано да вложуваме во модернизација на спортските објекти, кои се главен ресурс за функционирањето на постоечките спортски клубови и важен сегмент за развој на сп...

Милошевски најави нови велосипедски и пешачки патеки, музеј на Охридско езеро, авантуристички паркови

12.04.19 13:01

Охриѓани и туристите да добијат нови велосипедски и пешачки патеки, нови пешачки зони Граѓаните имаат право на тоа, а обврска на новата Локалната самоуправа ќе биде да им обезбе...

Георгиески: Наша цел е Охрид да добие инфраструктура која ќе овозможи негов одржлив развој

11.04.19 12:46

Во фаза сме на реализација на многу идеи и проекти за обезбедување на сообраќајни решенија кои се важни за сите граѓани Нашата цел е Охрид да добие инфраструктура која ќе овозмо...

Милошевски најави социјални станови, субвенционирање на граѓани со над 50 години при самовработување

11.04.19 11:50

Грижатa, солидарноста и хуманоста за нашите сограѓани е насочена кон обезбедување достоинствен живот Охрид мора да биде град на еднакви можности и шанси за сите Град на нови дел...

Бројни проекти наменети за најмладите охриѓани-дел од програмата на кандидатот Константин Георгиески

10.04.19 12:37

Бројни проекти за подобрување на условите за згрижување и воспитување на децата од предучилишна возраст, најави на денешната прес конференција професор Ристо Николески од СДСМ п...

Милошевски најави уредување на паркови и подобра инфаструктура

10.04.19 12:25

Уредување на парковите на влезовите на Охрид за разубавување на ликот на градот, најави кандидатот за градоначалник од ВМРО ДПМНЕ, Митре Милошевски на денешната прес конференциј...

Претставата „Прво ќе ме земеш, после ќе ме…“ вечерва во Охрид

10.04.19 09:41

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид, денеска, 10 април, гостува скопскиот театар Провокација со претставата „Првин ќе ме земеш, после ќе ме…“ Во претставата играат:...

Ангелоска: Со низа новини кон поефикасна општинска администрација

09.04.19 12:20

Поголема ефикасност на општинската администрација, најави денес Живка Ангелоска од ОО СДСМ Охрид, презентирајќи дел од предизборната програма на кандидатот за градоначалник Конс...

Пецаков:Ќе се градат спортски и детски игралишта во повеќе делови од општината

09.04.19 11:32

Инвестирањето во спортскиот дух од најмали нозе кај децата е вистински влог во здравјето на нацијата Затоа посветуваме огромно внимание и имаме слух за проекти од спортот и физи...

Во сабота премиера на претставата „ТИ ВО СЕДУМ БОИ“ на аматерската театарска група „Аматер“

09.04.19 07:00

Независната аматерска театарска група „Аматер“ во соработка со повеќе охридски уметници, во сабота, 13 април, на малата сцена во Центарот за култура во Охрид, премиерно ќе ја из...

Dr Batkoski pod artikli