Книга - Page 35 of 35 - OhridNews

Книга

05.04.14 07:00

Размоска: Прозното дело на Ковачевски има исклучително значење во македонската…

Вчера во КИЦ „Култура 365“ беше претставено дел од творештвото на о...

01.03.14 07:00

Уште една успешна промоција на книгата „Сто години копнеж“ од…

Во уметничка атмосфера, деновиве во Центарот за култура „Марко Цепе...

20.02.14 07:00

Осврт кон поетската книга на Саме Лимани- Жарноски – Светлина…

(Осврт кон поетската книга „Долина на луњите и љубовта“ од Саме Лим...

11.11.13 00:05

„ДЕВОЈКАТА СО ТЕТОВАЖА НА ЗМЕЈ“ oд Стиг Ларсон

Како и секоја година, и овој први ноември на поранешниот индустриск...

07.10.13 00:05

“ГОСПОДАРКА НА ИГРАТА“ од Синди Шелон и Тили Багшо

Воодушевувачко продолжение на Шелдоновиот роман “Господар на играта...

23.09.13 00:33

„ДЕВОЈКАТА ОД РУСКИОТ КВАРТ“ од Кејт Фернивал

За да ја напише оваа приказна, Кејт Фернивал била инспирирана од ви...

02.09.13 08:00

Македонија туристички бисер

Двојазична (македонско-англиска) енциклопедија, во која се опфатени...

07.08.13 22:17

И планините одекнаа – Халед Хосеини

Емотивен, провокативен и незаборавен роман за тоа како љубиме, ако ...