Колумни - Page 59 of 62 - OhridNews
Колумна: ДУЕНДЕТО на ТОШЕ

25.10.07 08:44

Нешто навистина битно му недостига на човештвотоНе сакам да бидам  патетичен како еден милион други акмаци што последниве денови се испокршија пишувајки за Тоше Повеќето од нив ...

Колумна: ХЕЛОУ КАЗАН

14.10.07 00:20

Арлија работа комшо Ко Сергеја си напраен Како ја додера ограда, лепотица…штракет   ножиците ко вилицине од Злата Аре кесата шо баздит со гној за тревава ти е…” „Не ...

(ре)колумна: И ПОСЛЕ ОХРИЃАНИ НЕ ЧИНАТ !?

02.10.07 02:00

Ојде летово Ојдоа и живциве Не за друго…Криво ми е кога за нишо не криват нас охриѓаниве Сакаш на секој да му погодиш, а тие… „Ејјјјјј Алооооо Кај паркираш море слеп...

С.О.С.

29.09.07 11:10

Хармоничен сооднос меѓу човековото тело неговата душа и социјалната средина односно општеството во кое живее  е идеал од рајската градинаОд тогаш наваму протераниот човечки род ...

Колумна: МИГРЕНА

15.08.07 00:31

Денеска е понеделник, 13-ти август и уште од рано утро некакви проклети облаци со искинати, распарталени рабови се превртуваат по хоризонтот Прилично е депресивно Не сум нешто п...

Колумна: Безбедноста на пливачите !

06.08.07 01:28

Жешко лето, уредени плажи преполни со домашни и странски туристи Охрид, блеска со целиот свој сјај Плажите земени под концесија се прекрасно уредени На секоја плажа шанкови каде...

Колумна: Компромис

04.08.07 00:57

Професионалната деформација е нешто што поради сопствениот избор станало наше секојдневиеСекој анализира воден од сопствената едукација независно на кој степен е истатаДа не наб...

Колумна: Со жив колбас в пајнца и пак насмеан

28.07.07 01:00

Брееееееее шо беше во Охрид за викендов По, по, по гости Мравјалник Ар шо ти Кокаба…Копака…Покака…Не е важно  Важно…шо Оваааа, нааа Убајна Абре шеташ по ...

Колумна: Шес вертикално… бреееее

17.07.07 09:21

Бреее колку љубам крстословки да решавам И да пеглам љубам, ама крстословкиве ми се ко афрички дизијак Ме возбудвет Овде ти фалит буква, овде пола збор, негде мозок, се мачам, а...

Колумна: ДЖЛ – ДОЛГО ЖЕШКО ЛЕТО

11.07.07 09:53

Не знам колку навистина ве интересира сета оваа проблематика околу која сакам да пишувам, ама искрено да ви кажам и не сум баш нешто посебно расположен да се ввпуштам во расправ...

Dr Batkoski pod artikli