Колумни - Page 58 of 59 - OhridNews
Колумна: Метафора за кризата

26.03.07 08:07

Ако, како метафора за кризата која непрекидно на овие простори трае веќе една и пол деценија, ја земаме болеста – лесно ќе заклучиме – користејки се со медицинска терминологија,...

Колумна: Ментална порнографија

05.03.07 08:40

Нема труд во кој што не постои некој облик на проституција Разликата: во наши услови тоа е доведено до степен на чиста порнографија (за минимални егзистенцијални средства, без р...

Колумна: БУМЕРАНГ !

27.02.07 01:00

Обично се вели воспитно образовен процес, воспитно образовна институција и тн кога ќе стане збор за било што од оваа бранша Тоа би значло дека на воспитноста се дава поголема пр...

Колумна есеј: Симболика и религија – паганска средба со минатото (2)

21.02.07 08:31

Новиот верски конзервативизам, може да се насети во сите области на делување на Црквите и тоа не само во поедини земји туку во целата западна цивилизација Се настојува влијаниет...

Колумна: Кукавичји јајца – место законски проекти

19.02.07 02:06

ЕДНА ПРОПАДНАТА И ЦЕЛОСНО НЕУСПЕШНА ТРИБИНА СВИКАНА ОД НЕВЛАДИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ВО ПРОСТОРИИ НА ПРЕТХОДНО ,,ПРЕСКОКНАТА,, ВИСОКООБРАЗОВНА И НАУЧНА УСТАНОВА ЗА ПОТРЕБИТЕ НА МАЛ ДЕЛ...

Колумна: За украсувањето и навиките

12.02.07 07:53

“ КОЛКУ ДОЛГО ЌЕ ОДБЛЕСКУВА ОХРИДСКИОТ НОВОГОДИШЕН СЈАЈ    ВЕРОЈАТНО, ТОЛКУ КОЛКУ ШТО ЌЕ МУ ДОЗВОЛИМЕ НИЕ САМИТЕ “ Некој ќе рече, изминува февруари, зошто тогаш, дури сега новог...

Колумна: Стразбур му е мајката!

03.02.07 11:41

Добронамерниот човек, по прашањето за ,,владеење,, со спортската сала во Охрид, добива   впечаток  дека централната и локалната власт комуницираат само преку медиумитеОние други...

Колумна-есеј:Нова или Стара Нова Година? Симболика и митологија

01.02.07 07:37

Најголем број луге, како што пишува Вилијам Елис, живеат и ги слават новогодишните празници (без разлика дали се работи за Нова или Стара нова година или Василица – разликата е ...

Колумна: Тиле да го видеше Бојанка тринаесет ќе се …

26.01.07 09:11

Го гледав Бојан Уствари Бојан тире тринајска Дан беше пак Бојанка –  тринаесет Појма немам!!! Како и да е…бре бре шо ке беше уба она детено!!! Лепотица Џанам лепотиц...

Европско работно време – Европски начин на живот.. Европски стандард

06.01.07 02:17

Стоковиот карактер на производството и услугите во доменот на исхраната и голем број услуги сврзани за секојдневните потреби на граѓаните – услов за надминување на проблем...

Dr Batkoski pod artikli