Колумни - Page 57 of 59 - OhridNews
Колумна: Шес вертикално… бреееее

17.07.07 09:21

Бреее колку љубам крстословки да решавам И да пеглам љубам, ама крстословкиве ми се ко афрички дизијак Ме возбудвет Овде ти фалит буква, овде пола збор, негде мозок, се мачам, а...

Колумна: ДЖЛ – ДОЛГО ЖЕШКО ЛЕТО

11.07.07 09:53

Не знам колку навистина ве интересира сета оваа проблематика околу која сакам да пишувам, ама искрено да ви кажам и не сум баш нешто посебно расположен да се ввпуштам во расправ...

Колумна: Демократија-диктатура на квантитетот…

04.07.07 00:55

Mundus vult decipi ergo decipiatur(Светот сака да биде измамен ,затоа мамете го) Демократија како име и  човекови права како презиме не се ништо друго туку идентитетот на тројан...

Колумна: Ментална паланка

18.06.07 08:52

Помеѓу селото и градот, малограѓанското и космополитското, глобализацијата и провинцијализмот, максимално расејан, неконцентриран, светот на “паланката” не е ниту село ниту град...

Колумна: Ги негуваме ли традиционалните вредности?

05.06.07 08:30

Чудно е колку не знаеме да ги негуваме и користиме своите традиционални вредности При постоење на Охридска химна која во светот е позната исто колку и градот, ние тргнавме по по...

Колумна: Кафе пауза

20.05.07 12:04

Си седам пред некој ден со пријателчиња во едно од кафулињата на Плоштад Убаво време, смешни муабети, добро е Помина времето, го викаме келнерот да платиме „Три кафиња – 1...

Колумна: Бришење на историјата!

07.05.07 10:20

(По повод поднесувањето на новата резолуција пред американскиот Претставнички дом) Такви какви што сме, и криви и должни, осудени сме на ова што ни се случува И сега, кога одедн...

Колумна: “Нечујни викотници“

30.04.07 08:34

Се сетив на еден модул  од многуте душебрижни семинари според кој на одредена тема има поделба во две групиТогаш во табела со две колони запишува секој на своја страна зошто е з...

Колумна: Грам демократија-килограм простотија

18.04.07 08:21

Под напливот на губењето вистински вредности во општествотово прв ред етичките-маргинални фигури на општественото живеењеги претвораат некои медиуми во средишта на вистински про...

Колумна: „Утопија“

03.04.07 01:00

Живееме во време на големи противречности и недвосмислено длабоки кризи во сите области од човековото живеење Денешната душевна и телесна состојба на човекот личи на состојба во...

Dr Batkoski pod artikli