Избори 2019 - Page 3 of 12 - OhridNews
Милошевски:Реформа во јавната администрација, крај на чекање во редици и давање мито

24.04.19 13:33

о програмата За Убав град во рамките на надлежностите на Локалната самоуправа предвидуваме реформа во јавната админстрација со проектот Е-Охрид преку надоградување на електронск...

Георгиески најави изградба на нови катни гаражи

24.04.19 12:12

Во тек е подготовка на Физибилити студија за изградба на Катна гаража на предвидената локација во близина на Градскиот пазар Исто така во согласност со урбнистичките планирања п...

Милошевски: Подготвена е сеопфатната долгогодишна стратегија за развој на туризмот

23.04.19 13:23

Охрид е позната туристичка дестинација и мора да има стратегија во туризмот Туризмот и угостителството имаат голем потенцијал за понатамошен напредок и развој во сите нивни сегм...

Георгиески: Нова патна мрежа во селските средини

23.04.19 13:16

Постојано работиме на проекти за намалување на разликите помеѓу градските и селските средини и нашата цел е да обезбедиме инфраструктура за сите Во изминатиот период реализиравм...

Каде им избегаа гласовите од охриѓани на политичарите?

22.04.19 15:20

Ден по завршувањето на првиот круг од претседателските и локалните избори во Охрид Се сумираат впечатоците, се разгледуваат резултатите од гласањето, кое овој пат на ниту еден о...

Д-р Милошевски: На народот преку глава му е од лаги, во вториот круг победува опцијата за „Убав град“

22.04.19 14:15

Кандидатот за градоначалник на ВМРО ДПМНЕ д-р Митре Милошевски, кој ќе трча во вториот круг од вонредните локални избори за градоначалник во Охрид заедно со противкандидатот од ...

Георгиески: Фер и демократски избори, на кои јасно беше изразена волјата на граѓаните

22.04.19 12:19

Охриѓани вчера уште еднаш  ја покажаа и ја потврдија својата одлучност за подобра иднина на нашиот град, вели во своето обраќање до охриѓани кандидатот за градоначалник од СДСМ,...

Во Австралија Македонците гласаа во изненадувачки мал број

21.04.19 18:13

Како што и се очекуваше, за разлика од претходните изборни циклуси, Македонците од Австралија, не покажале некој особен интерес да излезат и да гласаат на изборите за претседате...

Охрид избира градоначалник, Македонија претседател

21.04.19 08:00

Во Македонија денеска се одржуваат шестите претседателски избори На 3480 избирачки места своето право на глас можат да го остварат 1808131 граѓанин, запишани во избирачкиот спис...

Завршен митинг на СДСМ: Охрид и Македонија ќе извојуваат двојна победа за европска иднина

19.04.19 23:11

Охрид и Македонија во недела ќе извојуваат двојна победа на вонредните избори за градоначалник и на претседателските избори, оптимистички најави лидерот на СДСМ и премиер Зоран ...

Dr Batkoski pod artikli