Охрид - Page 4038 of 4151 - OhridNews
Oglas teren auto plus 2020
Крводарителска акција !

09.10.07 02:53

Во четврток, 11 Октомври,  од  11:00 до 17:00 ч на Градскиот плоштад „Св Климент Охридски”, (плато пред Рибниот ресторан), охридскиот Црвен крст во соработка со Службата за тран...

Започнуваат свеченостите по повод 11 Октомври во Охрид !

09.10.07 02:44

Во рамките на одбележувањето на 11 Октомври-Денот на востанието на македонскиот народ , денеска во Изложбениот салон на Центарот за култура Григор Прличев ќе биде отворена излож...

Надлежните не знаат колкав број насилства се случуваат во земјата !

09.10.07 02:28

Македонија нема податоци за бројот на случаите на насилство, а не постои ниту  организиран систем за борба против различните видови насилството и заштита на жртвите Државата  се...

Дождот минимално го зголеми нивото на Охридското Езеро !

09.10.07 02:08

Врнежите од дожд во изминатите два дена минимално ја подобрија лошата хидролошка состојба на Охридското Езеро Во охридскиот регион деновиве наврнаа 13 мм дожд на метар квадратен...

Општината ќе формина ново јавно претпријатие за стопанисување со спортски објекти !

08.10.07 16:08

Општината ке формира ново јавно претпријатие кое ќе стопанисува  спортските објекти и паркинг просторот во градот Одлуката мина од втора (на претходната седница расправата беше ...

Дел од хотелиерите не ја плаќаат целосно туристичката такса !?

08.10.07 02:16

Дел од хотелите на охридската ривиера вршат неточна  евиденција на гостите, со што избегнуваат да го платат реалниот износ на туристичката такса тврди општинскиот инспекторат ко...

Охридското Езеро порибено со 200.000 млади пастрмки !

08.10.07 02:07

Околу 200000 млади пастрмки вчера беа пуштени во водите на Охридското Езеро Тие во изминатите 6 месеци беа одгледувани во специјални услови во мрестилиштето „Шум“ во Струга и во...

Запрено испуштањето вода од Охридското Езеро за Албанија !

08.10.07 01:39

Состојбата со Охридското Езеро не е критична и не постои причина за загриженост, смета вицепремиерот Зоран Ставрески, кој вчера престојуваше во Охрид Тој информираше дека е завр...

Македонија ќе вложи 1,5 милијарди евра во развој на енергртиката !

08.10.07 01:34

Македонската Влада во наредните 4 до 5 години во  развојот на енергетскиот сектор, ќе вложи 1,5 милијарди евра, изјави во Охрид вицепремиерот, Зоран Ставрески Тој најави дека ок...

Ребалансот на буџетот на општината денеска пред советниците !

08.10.07 01:24

Советот на општина Охрид денеска ќе расправа за ребаланс на буџетот Буџетот на општина Охрид за 2007 година изнесува 452300000 денари, и е  за 99 милиони денари потежок од првич...

Dr Batkoski pod artikli