Охрид - Page 4381 of 4393 - OhridNews
Приватизација на примарното здравство

05.01.07 10:21

Процесот на приватизација на примарното здравство и концесионирањето на ординациите во Здравствениот дом во Охрид оди тешко Лекарите во Маларична сметаат дека условите за работа...

Грип има. Место за паника нема.

04.01.07 14:35

Невобичаено топлото време и релативно високите температури за овој период од годината, погодуваат не само за прошетки, туку и за ширење болести Посебно внимание треба да се обра...

Според граѓаните Охрид најубаво украсен до сега!

04.01.07 10:30

Украсувањето на Охрид за новогодишните празници е најдобро направено до сега, сметаат читателите на Ohridnewscom На анкетното прашање дури 81% од нив одговориле дека Охрид е нај...

Безбол во Охрид

04.01.07 00:43

На некогашниот многу популарен „Полигон за мали спортови“ го среќаваме американецот Пол Со својот син и уште две деца ја играат онаа за нас комплетно неразбирлива игра безбол (b...

Општинската администрација ќе одмара до Божик

03.01.07 11:01

Општинската администрација нема да работи до крајот на оваа недела Првиот работен ден во локалната самоуправа ќе биде 9 јануари-вторник, до кога нема да работи ниту една од служ...

Охрид ќе развива и зимски туризам

03.01.07 10:44

Охрид треба уште многу да работи на развојот на зимскиот туризам сметаат во Асоцијацијата на хотелиерите-ХОТАМ Оттаму велат дека проектот “Галичица“ не е заборавен и дека сеуште...

Нова Година на Галичица

02.01.07 12:28

Преминот од старата во Новата година, беше одбележан  со сектакуларен огномет од највисокиот врв на Галичица (“Магаро“ 2245 метри надморска височина), кој покрај охриѓани можеа ...

15.000 гости во Охрид за Нова Година

02.01.07 11:19

Се проценува дека за новогодишните празници во Охрид престојувале околу 15000 гости од земјава како и од соседните Србија, Бугарија, Грција и Албанија Странците се враќаат во Ох...

Времето го „јаде“ детскиот парк

02.01.07 11:10

Постои народната: Она што не се одржува – пропаѓа Заедно со добрата и реализирана идеа, ќе пропадне и детското игралиште изградено пред некое време од општината, а дониран...

Предновогодишна забава за најмладите

31.12.06 15:43

Прославата по повод Нова година вчера оклолу пладне, ја започнаа најмладите кои неколку часа на централниот плоштад во Охрид се забавуваа со ѕвездичките од фестивалот “Рибарче“ ...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер