Регион/Свет - Page 2 of 5 - OhridNews

Регион/Свет

19.02.15 12:57

Интервју со Горан Стојаноски: Претставување на форум театарот/театарот на угнетените…

Горан Стојаноски е македонски актер, театарски продуцент, тренер, и...

09.08.13 09:00

Тони Наумовски повторно го освојува Њујорк со улогата на Сталин

Наумовски повторно го освојува Њујорк со улогата на Сталин, овoј па...

28.05.13 07:00

Славе Ѓорго Димоски ќе настапи на фестивал во Турција

Поетот Славе Ѓорго Димоски од денес до 2 јуни ќе учествува на поетс...

07.02.13 10:47

Промовирана книга посветена на култот на Св. Наум Охридски во…

Книгата „Култот на Свети Наум Охридски во Унгарија” во издани...

13.11.12 00:38

Ким Кардашиан и Кање Вест „заборавиле“ да платат сладолед

Ким Кардашиан и Кање Вест се почестиле со сладолед во една лондонск...

04.11.12 00:02

4 македонски филмови на филмскиот фестивал „Источни соседи“ во Хаг

Четири македонски филмови се на програмата на фестивалот „Источни с...

28.10.12 16:20

Избор од поезијата на Ристо Лазаров претставен во Белград

На меѓународниот саем на книгата во Белград, претставен е избор од ...

25.09.12 17:21

Изложба на Драган Спасески – Охридски во Белград

Мултимедијалниот проект на македонскиот уметник Драган Спасески-Охр...

22.06.12 11:10

Босански поет сонил поема на македонски јазик, што не го…

Босанскиот поет Абдула Сидран синоќа во Сараево одржа поетско-музич...