Регион/Свет - Page 3 of 5 - OhridNews

Регион/Свет

18.02.12 09:30

„Ана Каренина“ и „Лолита“ избрани за најдобри книжевни дела

Делата на Толстој и Набоков се избрани за најдобрите дела во 19-тио...

13.03.11 00:05

Кукла со ликот на Кејт Мидлтон

Откако во продажба се појавиле садови за исхрана, поштенски марки и...

01.06.10 00:02

Стефо Нанатсоу направи сензација со драмската продукција „Изгорен“

Минатиот петок  во Сиднејскиот театар  (Sydney Theatre Company) на ...

16.07.09 07:20

Гранпри за поетот Славе Ѓорго на фестивал во Романија

Охридскиот поет Славе Ѓорго Димоски ја доби гранпри наградата за ев...

14.02.09 00:01

Св. Валентин (Денот на вљубените)

Секој 14-ти февруари, низ целата земја, вљубените разменуваат цвеќи...

03.10.08 00:04

Изложба на охридскиот фотограф Мишо Јузмески во Мелник

Во историското гратче Мелник во соседна Бугарија, денеска ќе биде о...

19.07.08 00:01

Блескав настап на Симон Трчески во Мелбурн

Симон Трпчески, познатиот македонски и светски пијанист во четртоко...

03.07.08 11:39

Св. Наум Охридски – Чудотворец

Се празнува споменот на Св Наум Охридски(летен Св Наум) Десеттина и...

29.06.08 01:21

Големо признание за уметникот Блаже Крстаноски Блажески

Од Австралија пишува:Перо Дамчевски-Коцин Дека Македонците се вреде...