Регион/Свет - Page 4 of 5 - OhridNews

Регион/Свет

04.06.08 00:48

Промовирана книгата на големиот хуманитарец Сотир Митрев

Книгата „Од Ресен до Мелбурн и од Мелбурн до Македонија” на Сотир М...

12.03.08 18:26

Изложба на фотографот Павлески во Корча !

Самостојна изложба на македонскиот фотограф Никола Павлески денеска...

11.03.08 00:03

Изложба на фотографии на охриѓанецот Атанас Талевски во Холандија

Познатиот охридски уметник и фотограф Атанас Талевски деновиве со и...

10.01.08 10:14

Охридско лето ќе се вклучи во Годината на интеркултурен дијалог

Нашата најреномирана  културна манифестација, фестивалот Охридско л...

25.12.07 03:05

Света миса во католичката црква во Охрид, величествен амбиент во…

Со овој празник го славиме раѓањето на Синот Божји, неговото доаѓањ...

04.12.07 00:15

Промоција на книга за „Мистичните езера на Охрид и Преспа“…

Книгата „Скриена Македонија: Мистичните езера на Охрид и Преспа“ од...

30.11.07 09:42

Нов уметнички поход на Атанас Талевски

Охридскиот мајстор на уметничка фотографија Атанас Талевски (wwwata...

17.09.07 18:04

„Сенки“ на Манчевски ќе се бори за Оскар !

Најновиот филм на македонскиот режисер Милчо Манчевски „Сенки“ може...

14.08.07 01:09

Изложба на Атанас Талевски во Франција

Во петокот, 10 август 2007 г, во малото место Рошешинар (Rochechina...