Македонија - Page 41 of 41 - OhridNews
Сретение Господово

15.02.07 09:14

Празникот Сретение е еден од 12-те големи црковни празници, заедно со Рождество, Богојавление, Воскресение, и како и тие, има длабока спасителна смисла Реалниот настан врз кој с...

Вевчани 2007. „Правилниот“ карневал!

14.01.07 17:43

Двата дена во кои „се` е дозволено“ изминаа Вевчанци на 13-ти и 14-ти Јануари секоја година ја слават, по нивно  – „правилната“ Нова година А славјето е пресликано во КАРН...

Вевчани „держава“

13.01.07 16:19

Отворениот вевчански театар и оваа година на оригинален и сатиричен  начин го прикажа нашето секојдневие Маскираните групи од долна и горна маала го започнаа карневалското дефил...

Изложба Охридските ангели на Драган Спасески-Охридски во Скопје

09.12.06 14:09

Во клубот Филозоф во Скопје АЗ БУ КИ, на 8-ми декември беше отворена изложба на дела “Охридските ангели“ од уметникот Драган Спасески-Охридски Проектот од оваа поставка опфаќа е...

Dr Batkoski pod artikli
МИА Банер