Регион/Свет - Page 2 of 1391 - OhridNews

Регион/Свет

26.12.22 10:03

Французите си ги продаваат добиените Божиќни подароци

Bо Франција последниве години зачести интернет-продажбата на непоса...

22.12.22 09:49

Почина „таткото“ на „тика масала“ пилешкото

Познатиот готвач Ахмед Аслам Али кој тврдеше дека го измислил „тика...

21.12.22 09:47

„Островите вчера и утре“ оддалечени само четири километри и „цел…

Oстровите Голем и Мал Диомед во Беринговиот Проток се оддалечени са...

20.12.22 10:03

Средновековен замок се продава за два милиона евра

Средновековниот замок и земјиштето кај селото Серавале во Италија с...

13.12.22 11:32

Нов Зеланд се подготвува за целосно укинување на пушењето цигари

Парламентот на Нов Зеланд денеска усвои единствен закон за постепен...

15.11.22 09:20

Момче од Англија на 11 години има повисок коефициент на…

Јусуф Шах, момче кое живее во Лидс, Велика Британија, според тестот...

07.11.22 09:10

Твитер трајно ќе ги суспендира профилите-имитатори

Твитер трајно ќе ги отстранува корисниците кои имитираат автентични...

07.11.22 09:05

Французин осмисли нараквица за спречување напад, поттикнат од лично трагично…

Поттикнат од лично трагично искуство, Французинот Александре Сере о...

02.11.22 13:43

Маск најави месечна претплата за користење Твитер

Илон Маск, новиот сопственик на Твитер, објави дека наскоро планира...