Колумни - Page 55 of 58 - OhridNews
Колумна: Не има ли ?

17.11.07 10:09

“Некогаш моралот беше на повисоко ниво, образованието посолидно, политиката почиста, луѓето подобри и попаметни” Ако веднаш  штом прочитавте си помисливте”ништо ново “, на кого ...

Колумна: Информатичко општество

13.11.07 03:35

Се трудиме да се издигнеме како информатичко општество, а не ги забележуваме пропустите во секојдневните, едноставните неопходните и наизглед споредните, а сепак битните нешта п...

Колумна: Единствена тема за која не се решив да пишам

10.11.07 01:05

Да Баш така Единствена тема за која не се решив да пишам Тоше!!!  А з,ш Па…незнам Можит не се сметав за меродавен да пишам за АНГЕЛ Можит не пишев зашо не сакав да ги акна...

Колумна: М А К Е Д О Н И Ј А – П Е Р Е С И Л А

28.10.07 00:10

Абре кај ојде ова светов Добро бре свету, западу или како да ве наречам, знаев знаев ама до олку да сте глупи не знаев Имам слушано ама не вервев Знам дека уште дедоТито велеше ...

Колумна: ДУЕНДЕТО на ТОШЕ

25.10.07 08:44

Нешто навистина битно му недостига на човештвотоНе сакам да бидам  патетичен како еден милион други акмаци што последниве денови се испокршија пишувајки за Тоше Повеќето од нив ...

Колумна: ХЕЛОУ КАЗАН

14.10.07 00:20

Арлија работа комшо Ко Сергеја си напраен Како ја додера ограда, лепотица…штракет   ножиците ко вилицине од Злата Аре кесата шо баздит со гној за тревава ти е…” „Не ...

(ре)колумна: И ПОСЛЕ ОХРИЃАНИ НЕ ЧИНАТ !?

02.10.07 02:00

Ојде летово Ојдоа и живциве Не за друго…Криво ми е кога за нишо не криват нас охриѓаниве Сакаш на секој да му погодиш, а тие… „Ејјјјјј Алооооо Кај паркираш море слеп...

С.О.С.

29.09.07 11:10

Хармоничен сооднос меѓу човековото тело неговата душа и социјалната средина односно општеството во кое живее  е идеал од рајската градинаОд тогаш наваму протераниот човечки род ...

Колумна: МИГРЕНА

15.08.07 00:31

Денеска е понеделник, 13-ти август и уште од рано утро некакви проклети облаци со искинати, распарталени рабови се превртуваат по хоризонтот Прилично е депресивно Не сум нешто п...

Колумна: Безбедноста на пливачите !

06.08.07 01:28

Жешко лето, уредени плажи преполни со домашни и странски туристи Охрид, блеска со целиот свој сјај Плажите земени под концесија се прекрасно уредени На секоја плажа шанкови каде...

Dr Batkoski pod artikli