Репортажи / Фељтон - Page 2 of 5 - OhridNews

Репортажи / Фељтон

13.07.20 07:00

Репортажа: Тешка сезона за Охрид – „Марко“ и Маркулевци преполни

Далеку сум од реализираноста на хедонистите кон кои тежнеам, да реч...

28.06.20 12:37

Приказната за првото кино: Илинденец ја донел филмската уметност на…

Првото легално кино во Охрид го направил Миле Мартиноски Петкоски в...

11.05.20 09:44

Слово за манастирот „Свети Наум“

Текст и фотографии: Мишо Јузмески Кристално чиста изворска вода се ...

27.04.20 07:00

Црквата на светата мудрост во Охрид

Пишува: Мишо Јузмески Во оформувањето и историскиот развој на црква...

17.04.20 11:11

Слово за охридската црква „Св. Климент“

Црквата „Св Климент“ се наоѓа недалеку од Долна Порта, во тесната, ...

26.03.20 15:04

Додека вирусот беснее: Како “бунтовната” соработничка на В.И. Ленин, д-р…

Во ова време – невреме, сакам да пренесам една сторија, како поучно...

26.10.19 07:00

Репортажа: „Види го Неапол и умри“

Скита, пишува и чита: Веле Митаноски “Види го Неапол и умри!”, но, ...

22.10.19 07:00

Репортажа: Марсеј, како соселанецот од Црвена Вода, Евтинко, се вратил…

Скита, пишува и чита: Веле Митаноски МАРСЕЈ, ИЛИ, КАКО СОСЕЛАНЕЦОТ,...

19.10.19 19:29

Слово за болничките цркви

Во старото градско јадро на Охрид меѓу куќите кај Долна Порта се на...